HIFK Fan Club

IFK-fanien toiminta kasvoi kannattajaklubin kokoiseksi jo vuonna 1989, jolloin järjestettiin ensimmäinen fanimatka Hämeenlinnassa pelattuun vierasotteluun. 26. marraskuuta 1989 HPK-HIFK -ottelusta alkaneen vierasmatkailun aikana HIFK Fan Club on kuljettanut tuhansittain IFK-kannattajia vieraspeleihin omiaan kannattamaan. Faniklubin pääasiallinen toiminta on nykyisinkin keskittynyt pääasiassa vierasmatkojen järjestämiseen ja IFK:n kannustamiseen kaikissa otteluissa, mutta muutakin oheistoimintaa tulee olemaan.

HIFK Fan Clubin tavoitteena on laajentaa toimintaansa myös IFK:n muiden lajien pariin, joissa tunnelma on ottanut huimia harppauksia Stadin Kingien monipuolisen kannustuksen ansiosta. Fanikulttuurin leviäminen myös pienempien yleisömäärien IFK-lajeihin antaa vahvan pohjan koko fanitoiminnan kasvattamiseen. IFK:n tähtipaitoja tuetaan hienolla volyymillä jo jalkapallossa ja kiinnostavia SM-tason pelejä on tarjolla niin käsipallossa, kuin jääpallossakin. Tule rohkeasti kokeilemaan IFK:n kannustamista muissakin lajeissa!

Vieraspeleissä Fan Club tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia matkustaa muihin liigakaupunkeihin IFK:n tueksi. Matkat tehdään pääsääntöisesti kahden linja-autollisen voimin, mutta monipuolisesta matkaohjelmasta löytyy myös hotellimatkat Jyväskylään, Kuopioon ja jopa Raumalle. Perinteisin tuotteemme, IFK-megamatka tehdään vuorostaan Tampereelle Tappara-HIFK -otteluun lauantaina 1. joulukuuta. Kauden vierasmatkaohjelma esitellään täällä (tähän uutinen 103).

IFK-faneina esiinnymme aina oman joukkueemme väreissä, mikä edellyttää kaikilta asiallista käytöstä IFK:n maineen mukaisesti. IFK-paidan perinteisiin kuuluu, että osaamme myös kunnioittaa vastustajia, ilman alatyylisiä pilkkalauluja. Vaikka otteluissa ollaankin eri puolilla, voimia mitataan ainoastaan huutamalla eikä missään tapauksessa fyysisillä konflikteilla. Samoin taistelu kestää vain pelin ajan, loppusummerin jälkeen kaikilla on oikeutensa omaan suosikkijoukkueeseen.

Tälle kaudelle ja kaikille tulevillekin vuosille pyydämme jokaista IFK-fania keskittymään vain IFK:n kannattamiseen. Käytä siis tunteesi oikeaan suuntaan IFK:n tueksi, jolloin voit nauttia penkkiurheilun iloista vihaamatta muita, täysin samanlaisia, kiekkofaneja eri paidoissaan.

Aina IFK, vi älskar IFK!
HIFK Fan Club